Sastāvdaļas
Recepte
Vaniļas mērce
Vaniļas mērce ir recepte, kuru būtu jāiemācas ikvienam. Kāpēc? Jo tā iederas tik daudzos ēdienos – pie pankūkām, kūkām, desertos utt. Un, lai vaniļas mērce būtu patiesi garšīga, noteikti izmanto vaniļas pāksti un vaniļas sēkliņas.
Sastāvdaļas:
140 g cukura
25 g kukurūzas cietes
625 ml piena
4 olu dzeltenumi, sakulti
2 tējk. vaniļas ekstrakta
1 vaniļas pāksts
Pagatavošana:
1. Katlā uzvāra ūdeni un liek virsū metāļa bļodiņu, kā tad, kad kausē šokolādi.
2. Bļodiņā sajauc cukuru, kukurūzas cieti un pielej nedaudz piena. Uzgriež mazu uguni un liek bļodiņu virs katla ar ūdeni. Lēnām lej klāt atlikušo pienu, visu laiku maisot ar putojamo slotiņu. Kad viss piens pievienots, pieliek olu dzeltenumus un atkal visu laiku aktīvi maisa. Kad vaniļas mērce sabiezējusi, pievieno vaniļas ekstraktu un iemaisa sēkliņas no vaniļas pāksts. Noņem bļodu no katliņa un atdzesē. Kad vaniļas mērce atdzisusi lej trauciņā pasniegšanai.