0 0
Jāņogu želeja

Kopīgojiet to savā sociālajā tīklā:

Vai arī jūs varat vienkārši nokopēt un kopīgot šo URL

Jāņogu želeja

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
Virtuve:
  • Sarežģītība: Vidēja

Recepte

Dalies

Sastāvdaļas

  • 2 tases sarkanās vīnogām
  • 1/2 tase ūdens
  • 1/2 tase cukura
  • 1/4 tase citronu sulas
  • 1 iepakojums pulverveida pektīna (piemēram: https://shop.gemoss.lv/lv/pektins-zelejam-formas-500g-58030017)

Instrukcijas:

  1. Nomazgājiet jāņogas un noņemiet jebkādus stiebrus vai lapas.
  2. Lielā katliņā sajauciet jāņogas, ūdeni, cukuru un citronu sulu. Uzkarsējiet maisījumu līdz vidējai augstai karstumai, periodiski maisot.
  3. Kad maisījums sāk vārīties, pievienojiet pulverveida pektīnu un maisiet, līdz tas ir pilnībā izšķīdis.
  4. Atgrieziet maisījumu pilnā karsēšanas vārīšanā un vāriet minūti, pastāvīgi maisot.
  5. Noņemiet katliņu no karstuma un noņemiet virspusē esošo putas.
  6. Ar karoti ielieciet želeju sterilizētos burkās un noslēdziet ar vākiem.
  7. Atstājiet burkas istabas temperatūrā atdzist, pēc tam glabājiet ledusskapī līdz 3 mēnešiem.

Piezīme: Ja vēlaties pārstrādāt želeju ilgākai glabāšanai, jums būs jāapstrādā burkas vārītā ūdenī, ievērojot pareizus pārstrādes noteikumus.

Labi garšo autors

Labigarso.lv

Labigarso.lv ir neatkarīgs Latvijas recepšu autors un iedvesmotājs - Mēs paši izmēģinam receptes pirms publicējam mūsu portālā. Lieliska garša un ērta pagatavošana - Šeit Tu vienmēr atradīsi recepti savai gaumei.

winter salad
Iepriekšējais
Ziemas salāti no gurķiem un redīsiem ar citrona mērci
winter salad
Iepriekšējais
Ziemas salāti no gurķiem un redīsiem ar citrona mērci

Pievieno savu komentāru

Close