Recepte
Sastāvdaļas :
- 1 kg ribiņu
- 1 ēdamkarota ķiploku pulvera
- 1 tējkarote melno piparu
- 2 ēdamkarotes sāls
- BBQ mērce
Sagatavošanas laiks : 30 min Gatavošanas laiks : 1 h 30 min Gatavs : 2h
Gatavošana :
- Ribas liek lielā katlā ar pietiekami daudz ūdens, lai tas nosegtu ribas. Pievieno ķiploku pulveri, piparus un sāli. Silda ūdeni līdz tas vāras, līdz gaļa ir mīksta.
- Uzsilda krāsni līdz 165°C grādiem.
- Izņem ribiņas no katla, liek cepamajā traukā. Tām pārlej pāri BBQ mērci. Pārklāj ēdienu ar folliju un cep aptuveni stundu, pusotru stundu.
Uzturvērtība vienā porcijā :
441 kalorijas, 22 g tauku, 24,7 g ogļhidrātu, 33.3 g proteīna, 17 g cukurs, 128 mg holesterīns, 4260 mg nātrijs.
BBQ mērce
Sastāvdaļas:
- 150 ml kečupa
- 1 ml tobasko
- 50 ml vīna etiķis
- 1 sīpols, sagriezts
- 50 ml ūdens
- 6 ēdamkarotes cukura (brūnā)
- 1 tējkarote sinepju
- Visas sastāvdaļas samaisa, silda uz nelielas uguns.