0 0
Vistas cepetis

Kopīgojiet to savā sociālajā tīklā:

Vai arī jūs varat vienkārši nokopēt un kopīgot šo URL

Vistas cepetis

  • 1 h 30 min
  • SarežģītÄ«ba: Vidēja

Recepte

Dalies

Sastāvdaļas:

  • 1,6 kg vista
  • 2 vidēja lieluma sÄ«poli
  • 2 burkāni
  • 2 selerijas kāti
  • 1 Ä·iploka galviņa
  • olÄ«veļļa
  • 1 citrons
  • 1 buntÄ«te jauktu svaigu zaļumu, piemēram, timiāns, rozmarÄ«ns
  • jÅ«ras sāls pēc garÅ¡as
  • malti melnie pipari pēc garÅ¡as

Pagatavošana:

1. Izņem vistu no ledusskapja 30 minūtes pirms gatavošanas, lai ļautu tai sasilt līdz istabas temperatūrai.

2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 240 grādiem.

3. Nomazgā un rupji sagriež dārzeņus – nav nepiecieÅ¡ams tos mizot. Sadala Ä·iploku daiviņās, atstājot tās nemizotas.

4. Visus dārzeņus, ķiplokus un garšaugus liek uz cepamās pannas un aplej ar eļļu.

5. Apslaka vistu ar eļļu un apkaista ar jūras sāli un melnajiem pipariem, pēc tam visu ieberzē. Liek vistu virs dārzeņiem.

6. Citronu ar asu nazi viscaur sadursta. Zaļumu buntīti un citronu liek iekšā vistā.

7. Samazina krāsns temperatūru uz 200 grādiem un iek iekšā pannu. Cep 1 h 20 minūtes.

8. Kad vistas cepetis cepjas un laiks ir pusē, apskata vai dārzeņi nav sausi, ja nepieciešams, apslaksta ar ūdeni.

9. Kad vistas cepetis ir izcepies, izņem pannu no krāsns un pārliek vistu uz dēļa, lai tā “atpūstos”, apmēram 15 minūtes. Vistas cepetis ir gatavs, pasniedz!

Labigarso.lv

Labigarso.lv ir neatkarīgs Latvijas recepšu autors un iedvesmotājs - Mēs paši izmēģinam receptes pirms publicējam mūsu portālā. Lieliska garša un ērta pagatavošana - Šeit Tu vienmēr atradīsi recepti savai gaumei.

Ķirbju pankūkas
Iepriekšējais
Ķirbju pankūkas
Pavlova kūka
Nākošais
Pavlova kūka
Ķirbju pankūkas
Iepriekšējais
Ķirbju pankūkas
Pavlova kūka
Nākošais
Pavlova kūka

Pievieno savu komentāru

Close