0 0
Biezpiena plācenīši

Kopīgojiet to savā sociālajā tīklā:

Vai arī jūs varat vienkārši nokopēt un kopīgot šo URL

Biezpiena plācenīši

Biezpiena plācenīši ir tie ar ko vienmēr gribas našķoties brokastīs. Klasika, kas nekad nenoveco!

Biezpiena plācenīši ir tie ar ko vienmēr gribas našķoties brokastīs. Klasika, kas nekad nenoveco!

  • 25
  • Sarežģītība: Vidēja

Recepte

Dalies

Biezpiena plācenīšu ideālo recepti meklē ikviens un katram tā ir sava. Šeit būs vēl viena tāda – lai labi garšo!

Sastāvdaļas:

450 g biezpiena (0,5%)

2 lielas olas

2 ēdamkarotes augu eļļas + cepšanai

4 ēdamkarotes cukura

80 g kviešu miltu + nedaudz apviļāšanai pirms cepšanas

1/2 tējkarote cepamā pulvera

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Pagatavošana:

1. Sajauc biepienu, olas, cukuru, eļļu, cepamo pulveri un vaniļu vidēja izmēra bļodā un visu kārtīgi samaisa.

2. Tad pievieno miltus un samaisa, bet maisa tikai tik daudz, līdz visas sastāvdaļas tikko sajaukušās. Nepārmaisa.

3. Notīra darba virsmu un apkaisa nedaudz ar miltiem.  Ar ēdamkaroti ņem mīklas piciņu, ieliek bļodiņā, kurā iebērti milti apviļāšanai, ar rokām ņem piciņu no tās ārā un veido 1-1,5 cm biezus plācenīšus (masai jābūt mīkstai un ķepīgai, bet milti ārpusē padarīs plācenīšus kraukšķīgus un neļaus mīklai pielipt pie rokām.) Turpina procesu ar pārējo biezpiena maisījumu, līdz viss izlietots.

4. Plācenīšus liek uz pannas, kurā uzkarsēta eļļa, un cep no abām pusēm skaisti brūnus uz vidēji zemas  uguns.

5. Biezpiena plācenīšus pasniedz ar ievārījumu, krējumu vai pūdercukuru.

Labigarso.lv

Labigarso.lv ir neatkarīgs Latvijas recepšu autors un iedvesmotājs - Mēs paši izmēģinam receptes pirms publicējam mūsu portālā. Lieliska garša un ērta pagatavošana - Šeit Tu vienmēr atradīsi recepti savai gaumei.

Uzbeku plovs 1
Iepriekšējais
Uzbeku plovs
Nujorkas siera kuka
Nākošais
Ņujorkas siera kūka
Uzbeku plovs 1
Iepriekšējais
Uzbeku plovs
Nujorkas siera kuka
Nākošais
Ņujorkas siera kūka

Pievieno savu komentāru