0 0
Ķirbju pankūkas

Kopīgojiet to savā sociālajā tīklā:

Vai arī jūs varat vienkārši nokopēt un kopīgot šo URL

Ķirbju pankūkas

Virtuve:
  • 30 min
  • Servē
  • Sarežģītība: Zema

Recepte

Dalies

Ķirbju pankūkas – Sastāvdaļas:

  • 250 g ķirbja, nomizots, sēklas izņemtas, sagriezts lielos gabalos
  • 2 olas
  • 3 ēd.k. brūnā cukura
  • 25 g sviesta, izkusēts + nedaudz cepšanai
  • 125 ml paniņas (var izmantot tāda paša daudzuma pienu ar nedaudz citrona sulu)
  • 200 g kviešu miltu
  • 2½ tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • šķipsniņa sāls

neitrāla eļļa cepšanai

medus, ogas vai citas piedevas pēc izvēles pasniegšanai

Pagatavošana:

1. Ķirbi liek lielā karstumizturīgā traukā, pievieno 1 ēd.k. ūdens, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek mikroviļņu krāsnī uz 5-8 minūtēm vai tvaicē katliņā virs karstiem tvaikiem) līdz tas ir patiešām mīksts. Dažādiem ķirbju veidiem būs vajadzīgs atšķirīgs tvaicēšanas laiks. Ķirbi nokāš un pilnībā atdzesē. 

* Ja vēlies ķirbju pankūkas ēst brokastīs, šo soli vislabāk izdarīt jau iepriekšējā vakarā.

2. Atdzesētu ķirbi liek virtuves kombainā, kopā ar pārējām sastāvdaļām. Blenderē, līdz viss ir labi savienojies līdz gludai, biezai mīklai (var arī ķirbi sablenderēt pirmo un tad sablenderēt kopā ar pārējām sastāvdaļām). Pārliek mīklu bļodā un noliek malā. 

3. Lielā pannā uzkarsē sviesta piciņu un eļļas pilienu. Kad sviests sāk burbuļot, izvirpina to pa pannu, pēc tam pannā ielej tenisa bumbiņas izmēra mīklas daudzumu – pankūkas cepšanas laikā nedaudz izpletīsies, tāpēc atstāj nedaudz atstarpes starp katru pankūku un neliek pilnu pannu. Cep uz vidējas uguns. Pankūkas neaiztiek, līdz redzams, ka virspusē parādās daži burbulīši. Tad paceļ pankūku un, ja apakša ir zeltaina, apgriež un cep vēl 2 minūtes no otras puses. Gatavas pankūkas noliek malā (vai, var likt 120-140 grādos uzsildītā cepeškrāšnī), kamēr izceptas visas pankūkas.

4. Kad visas ķirbju pankūkas izceptas, liek uz šķīvja un pasniedz ar piedevām pēc izvēles.

Padoms!

Lai iegūtu pilnīgi apaļas ķirbju pankūkas, mīklu liek konditorejas maisiņā un uz pannas izspiež caur to, nevis lej ar kausiņu.

Labi garšo autors

Labigarso.lv

Labigarso.lv ir neatkarīgs Latvijas recepšu autors un iedvesmotājs - Mēs paši izmēģinam receptes pirms publicējam mūsu portālā. Lieliska garša un ērta pagatavošana - Šeit Tu vienmēr atradīsi recepti savai gaumei.

Tunca salati
Iepriekšējais
Tunča salāti
Vistas cepetis
Nākošais
Vistas cepetis
Tunca salati
Iepriekšējais
Tunča salāti
Vistas cepetis
Nākošais
Vistas cepetis

Pievieno savu komentāru

Close