Recepte
Nepieciešams:
- 180 g miltu
- 2 ēdamkarotes cepampulvera
- ½ ēdamkarote pārtikas sodas
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 ēdamkarote kanēļa
- ¼ ēdamkarote muskatriekstu
- ¼ ēdamkarote ingvera
- 180 ml paniņu
- 2 mazi saldie kartupeļi, apcepti un sablenderēti
- 2 lielas olas
- 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
- Apcepti pekanrieksti
- Kļavu sīrups
Pagatavošana:
- Lielā bļodā kopā samiksējam miltus, cepampulveri, pārtikas sodu, sāli, kanēli, muskatriekstu un ingveru.
- Atsevišķā bļodā, sajaucam kopā paniņas un saldā kartupeļa biezeni, pievienojam olas un vaniļu.
- Sajaucam abu bļodu saturu kopā un apmaisām ar koka karoti, līdz masa ir viendabīga.
- Izkausējiet sviestu lielā pannā uz vidējas uguns. Kad sviests ir izkusis, samaziniet uguni un lejiet mīklu pannā. Cepiet pankūkas, līdz tās ir zeltainas.
- Pasniedziet pankūkas ar sviestu, apceptiem pekanriekstiem un kļavu sīrupu.