Recepte
Cepumu klasika – garšos gan lielam, gan mazam!
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
18 porcijas
Sarežģītība: viegli
Nepieciešams:
- 2 glāzes miltu
- ½ tējkarotes sodas
- ½ tējkarotes sāls
- ¾ glāzes nesaldināta sviesta, izkausēta
- 1 glāze brūnā cukura
- ½ glāzes baltā cukura
- 1 galda karote vaniļas ekstrakta
- 1 ola
- 1 olas dzeltenums
- 2 glāzes šokolādes gabaliņu
Pagatavošana:
- Uzsilda krāsni līdz 165° C. Sagatavo cepamo pannu, uzliekot tai virsū cepamo papīru.
- Samaisa kopā miltus, sodu un sāli. Izsijā iegūto maisījumu.
- Vidēji lielā bļodā samaisa kopā izkausēto sviestu, brūno un balto cukuru līdz vienmērīgai masai. Pievieno klāt vaniļu, olu, olas dzeltenumu, līdz masa ir kļuvusi krēmīga.
- Pievieno izsijāto miltu maisījumu un labi samaisa. Pievieno šokolādes gabaliņus, izmantojot koka karoti.
- Ar karoti ņem gatavo mīklu un izlej uz cepamā papīra tādā lielumā, kādā vēlas.
- Cep 15 – 17 minūtes, vai līdz cepumu maliņas kļuvušas apbrūnējušas.