Recepte
Skaisti salāti, ko pasniegt pie iecienītākajiem ķīniešu ēdieniem! Sezama eļļa un rīsu etiķis ir nepieciešami autentiskai ķīniešu garšai.
Sagatavošana: 15 min
Gatavošana: 5 min
Porcijas: 6
Sastāvdaļas:
- 2 ēdamkarotes sezamu sēklas
- 1 ½ ēdamkarotes rīsu etiķis
- ½ tējkarotes sezama eļļas
- 2 ēdamkarotes baltā cukura
- ½ tējkarotes sāls
- ¼ tējkarotes melno piparu
- 80 ml olīveļļas
- 2 burkāni, sarīvēti
- 1 iepakojums ar ramen nūdelēm, sasmalcinātas
- 280 g sasmalcinātu kāpostu
Pagatavošana:
- Nelielā pannā uz vidējas uguns apgrauzdē sezama sēklas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un smaržīgas.
- Mazā bļodiņā sajauciet etiķi, sezama eļļu, olīveļļu, cukuru, sāli, piparus un ramen nūdeļu garšvielu paciņu.
- Lielā bļodā sajauciet kopā kāpostus, burkānus un sasmalcinātas nūdeles. Pārlej ar mērci, lai vienmērīgi pārklātu. Virsū uzber grauzdētas sezama sēkliņas.