Recepte
Žagariņi
Žagariņi ir daudzu iemīļota bērnības recepte. Tagad reti kurš tos gatavo pats, tāpēc noteikti ir vērts pamēģināt, piepildīt māju ar saldām smaržāt un iepriecināt svaus mīļos. Silti, pufīgi, saldi un tik vienkārši savā būtībā! Lai labi garšo!
Sastāvdaļas:
300 g kviešu miltu
250 g skābā krējuma (vislabāk 25%)
2 ēd.k. cukura
2 olas
1 tējk. vaniļas cukura vai vaniļas ekstrakta
naža gals sodas
šķipsniņa sāls
pūdercukurs pārkaisīšanai
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Olas sakuļ ar cukuru, vaniļu un sāli, pieliek krējumu un sodu, samaisa.
- Pamazām liek klāt miltus. Ja milti ir labi briestoši, visus nevajadzēs, ja mazāk briestoši var vajadzēt vēl kādu šķipsnu. Mīklai jābūt pastingrai, lai var viegli izrullēt.
- Mīklu izveltnē uz ar miltiem pārkaisītas virsmas un sagriež apmēram četru centimetru platās strēmelēs. Strēmeles sagriež rombos un pa vidu iegriež caurumu, lai romba vienu galu var izvērt cauri.
- Katliņā uzkarsē eļļu un izklaj paplāti vai dēlīti uz kā likt žagariņus ar papīra dvieļiem.
- Žagariņus nelielās porcijās liek sakarsētajā eļļā, cep skaisti brūnus apgriežot no abām pusēm. Izņem ar putu karoti un liek uz papīra dvieļiem, lai notecinās liekā eļļa.
- Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz. Žagariņi vislabāk garšo tikko pagatavoti!