0 0
Falafels – Recepte

Kopīgojiet to savā sociālajā tīklā:

Vai arī jūs varat vienkārši nokopēt un kopīgot šo URL

Falafels – Recepte

Virtuve:
  • 30 min
  • Servē
  • Sarežģītība: Zema

Recepte

Dalies

Klasisks Tuvo Austrumu ēdiens, ko parasti pasniedz pitas maizītē kopā ar humusu un dažādiem dārzeņiem.

20gabali
Sarežģītība: viegli

Nepieciešams:

  • 1 glāze turku zirņu
  • ½ liela sīpola (smalki sakapāts)
  • 2 galda karotes smalki sakapātu pētersīļu
  • 2 galda karotes smalki sakapāta koriandra
  • 1 tējkarote sāls
  • ½ – 1 tējkarotes čilli piparu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 4 – 6 galda karotes miltu
  • Augu eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Ievieto turku zirņus lielā bļodā un pievieno tik daudz auksta ūdens, lai tas noklāj zirņus. Atstāj tos mērcēties nakts laikā un tad nolej.
  2. Blenderī ieber turku zirņus, sakapātos sīpolus, pētersīļus, koriandru, sāli, čilli piparus, ķiploku un ķimenes. Visu labi sablenderē.
  3. Pievieno cepamo pulveri un miltus, samaisa. Visu pārliek bļodā un liek ledusskapī uz vairākām stundām.
  4. No iegūtās masas izveido nelielas bumbiņas.
  5. Eļļu uzkarsē dziļā katlā un liec katru bumbiņu karstajā eļļā uz dažām minūtēm, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Tad novieto uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekās eļļas.
  6. Gatavo falafelu liek pitas maizītē kopā ar tomātiem, sīpoliem, papriku vai citiem dārzeņiem pēc izvēles un pievieno humusu.

Labigarso.lv

Labigarso.lv ir neatkarīgs Latvijas recepšu autors un iedvesmotājs - Mēs paši izmēģinam receptes pirms publicējam mūsu portālā. Lieliska garša un ērta pagatavošana - Šeit Tu vienmēr atradīsi recepti savai gaumei.

Iepriekšējais
Karstais karameļu – ābolu dzēriens
Nākošais
Lasis ar rozmarīnu
Iepriekšējais
Karstais karameļu – ābolu dzēriens
Nākošais
Lasis ar rozmarīnu

Pievieno savu komentāru