Recepte
Sviesta pupiņas
Sviesta pupiņas ir lieliska piedeva dažādiem gaļas ēdieniem vai kā veģetārs ēdiens pats par sevi. Apgriez galiņus, liec uz pannas un pievieno garšvielas – tik vienkārši un labi!
Sastāvdaļas:
170 ml ūdens
2 ēd.k. sojas mērces
1 tējk. kukurūzas cietes
1-2 tējk. Āzijas asās mērces, piemēram, Sriracha
1 ēd.k. sviesta
450 g sviesta pupiņu, gali apgriezti
4 tējk. smalki sarīvēta svaiga ingvera
3 lielas ķiploka daiviņas, nomizotas, sasmalcinātas
1 ēd.k. grauzdētu sezama sēkliņu un vai/ zaļumi pasniegšanai
Pagatavošana:
- Mazā traukā sakuļ ūdeni, sojas mērci, kukurūzas cieti un aso mērci pēc garšas.
- Pannā liek sviestu. Pievieno pupiņas, ingveru un ķiplokus, cep maisot, apmēram 1 minūti. Pievieno mērces maisījumu, pavāra, visu laiku maisot, līdz pupiņas ir maigas un reizē kraukšķīgas un mērce visur pārklājusies, 4-6 minūtes.
- Sviesta pupiņas apkaisa ar sezama sēkliņām un pasniedz.