Recepte
Sastāvdaļas :
- 500 ml vistas buljona
- 200 ml ūdens
- 2 vārītas vistas krūtiņas, sagrieztas
- 1 paka rīsu
- ½ tējkarote sāls
- ½ tējkarote piparu
- dažādas garšvielas pēc patikas (persilāde, rozmarīns, raudene u.c.)
- 100 g miltu
- 100 g sviesta
- 500 g saldā krējuma
Sagatavošanas laiks : 5 min Gatavošanas laiks : 20 min Gatavs : 25 min
Gatavošana :
- Ļielā katlā uz vidējās uguns lej buljonu, ūdeni un liek vistas gaļu.
- Gaida, līdz ūdens sāk vārīties, tad pievieno rīsus. Katlu noņem no uguns un uzliek vāku.
- Mazā bļodā samaisa sāli, piparus, miltus. Pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Sviestam pievieno garšvielas pēc izvēles. Masu maisa līdz tā burbuļo. Uguni samazina un pakāpeniski pievieno miltu masu, lai veidotos pabieza masa.
- Masai pakāpeniski pievieno saldo krējumu, līdz visas sastāvdaļas ir izšķīdušas un masa ir vienmērīga. Silda līdz masa ir biezāka, aptuveni 5 minūtes.
- Saldā krējuma miksu pievieno buljonam, gaļai un rīsiem. Vāra uz vidēji lielas uguns aptuveni 10-15 minūtes.
Uzturvērtība vienā porcijā :
462 kalorijas, 36,5 g tauku, 22,6 g ogļhidrātu, 12 g proteīna, 1 g cukurs, 135 mg holesterīns, 997 mg nātrijs.