0 0
Tom Yum zupa

Kopīgojiet to savā sociālajā tīklā:

Vai arī jūs varat vienkārši nokopēt un kopīgot šo URL

Tom Yum zupa

Features:
  • Spicy
Virtuve:

Tom Yum zupa ir pikanta un sildoša taizemiešu zupa, ko iespējams atrast ikvienā āzijas virtuves restorānā. Bet, pagatavota mājās, tā ir vēl labāka - var pievienot garneles vai citas jūras veltes pēc izvēles. Un, noteikti mēģiniet atrast austersēnes, nevis šampinjonus, lai garša būtu vēl labāka.

  • 40 min
  • Sarežģītība: Vidēja

Recepte

Dalies

Tom Yum zupa

Tom Yum zupa ir pikanta un sildoša taizemiešu zupa, ko iespējams atrast ikvienā āzijas virtuves restorānā. Bet, pagatavota mājās, tā ir vēl labāka – var pievienot garneles vai citas jūras veltes pēc izvēles. Un, noteikti mēģiniet atrast austersēnes, nevis šampinjonus, lai garša būtu vēl labāka.

Sastāvdaļas:

300 g garneles ar galvām un čaumalām

buljonam:

750 ml ūdens

125 ml vistas buljona

2 citronzāles kātiņi, nomizoti ārējie slāņi

1,5 cm Galangala vai ingvera, sagriezts 4 šķēlēs

5 kafīra laima lapas

2 asi čilli

3 ķiploku daiviņas


zupai:

120 g austersēņu

1 tomāts, sagriezts gabalos

1/2 baltā sīpola, sagriezts apmēram 1 cm biezos gabalos

1 tējk. cukura

3 ēd.k. zivju mērces

3 ēd.k. laima sulas

koriandrs dekorēšanai

krēmīgākai versijai:

1,5 ēd.k. čili pastas
75 ml kokosriekstu piena biezās daļas

Pagatavošana:

  1. Notīra garneles. Liek galvas un čaumalas katlā, atliek garneļu gaļu malā.
  2. Izmanto gaļas āmuru priekš ķiplokiem, čili un citronzāles, lai tos izdauzītu un tie atbrīvotu garšu. Nomizo un liek katlā.
  3. Ar rokām saņurca laima lapas. Pievieno katlā.
  4. Pievieno invgeru, buljonu un ūdeni un uzvāra uz lielas uguns. Uzliek vāku, samazina uguni un vāra 10 minūtes.
  5. Izkāš buljonu, izmet garneļu čaumalas utt. Buljonu lej atpakaļ tajā pašā katlā un atstāj mazu liesmu.
  6. Pievieno sīpolus un sēnes, sautē 3 minūtes. Pievieno tomātus, vāra uz lēnas uguns 1 minūti.
  7. Pievieno garneles, vāra 2 minūtes vai tik ilgi, līdz tās tikko sāk gatavoties.
  8. Iemaisa cukuru un zivju mērci, vāra uz lēnas uguns 1 minūti.
  9. Pievieno laima sulu, pēc tam nogaršo. Pielāgo saldenumu (ar cukuru), vai sāļumu (ar zivju mērci) un skābumu (ar laimu) pēc savas gaumes.
  10. Lej bļodiņā un pasniedz ar svaigu koriandru un svaigiem čili. Tom Yum zupa pasniedzama kopā arī ar rīsiem vai nūdelēm.

Krēmīgajai Tom Yum:

Tajā brīdī, kad pievieno cukuru, pievieno arī čili pastu un kokospienu. Tad turpina Tom Yum zupa recepti kā rakstīts.

Labigarso.lv

Labigarso.lv ir neatkarīgs Latvijas recepšu autors un iedvesmotājs - Mēs paši izmēģinam receptes pirms publicējam mūsu portālā. Lieliska garša un ērta pagatavošana - Šeit Tu vienmēr atradīsi recepti savai gaumei.

Sviesta pupiņas
Iepriekšējais
Sviesta pupiņas
Sviesta pupiņas
Iepriekšējais
Sviesta pupiņas

Pievieno savu komentāru

Close