Recepte
Zivi pasniedz ar pašgatavotu laima majonēzi
4 porcijas
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Sarežģītība: viegli
Nepieciešams:
- 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
- 2 tējkarotes sarīvētas laima miziņas
- 4 tējkarotes laima sulas
- 1 tējkarote sāls
- 4 laša filejas
- 4 tējkarotes sviesta
- 3 tējkarotes olīveļļas
Mērcei:
- ½ glāzes majonēzes
- 4 tējkarotes laima sulas
- 4 tējkarotes smalki sakapātu svaigu diļļu
- Sāls un melnie pipari
Pagatavošana:
- Mērcei: mazā bļodiņā sajauc kopā visas sastāvdaļas un pievieno sāli un piparus pēc garšas. Liek ledusskapī.
- Lasim: lielā bļodā sajauc kopā ķiploku, laima miziņu, laima sulu, sāli un piparus. Šajā maisījumā izmērcē laša filejas.
- Pannā uzsilda olīveļļu, tajā liek lasi ar ādu uz augšpusi, un apcep, līdz tas apbrūnē.
- Fileju apgriež un apcep, līdz tā ir gatava.
- Lasi pasniedz ar iepriekš pagatavoto laima majonēzi.