0 0
Liellops apelsīnu mērcē – Recepte

Kopīgojiet to savā sociālajā tīklā:

Vai arī jūs varat vienkārši nokopēt un kopīgot šo URL

Liellops apelsīnu mērcē – Recepte

Virtuve:
  • 30 min
  • Servē
  • Sarežģītība: Zema

Recepte

Dalies

Pasniedz kopā ar tvaicētiem brokoļiem un rīsiem

Pagatavošanas laiks : 30 minūtes
4 porcijas
Sarežģītība : viegli

Nepieciešams :

Mērcei :

  • 1 galda karote eļļas
  • ½ ingvera, sasmalcināta
  • 1 halapenjo pipars, sasmalcināts
  • 2 galda karotes apelsīna miziņas
  • Sula no viena apelsīna
  • 3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • ¼ glāzes brūnā cukura
  • ¼ glāzes rīsu etiķa
  • ¼ glāzes sojas mērces
  • 1 galda karote zivju mērces

Liellopam :

  • 1 liela ola
  • 1 galda karote kukurūzas cietes
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 rib-eye steiks (500 – 700g), sagriezts plānās šķēlēs
  • ¼ glāzes eļļas
  • 6 sīpolloki, sasmalcināti
  • Čilli pipars, sagriezts

Pagatavošana :

  1. Pagatavo mērci: mazā pannā uzsilda eļļu. Pievieno ingveru, halapenjo piparu, apelsīna miziņu. Samaisa un sautē 2 – 3 minūtes, tad pievieno ķiploku un turpina gatavot vēl 1 – 2 minūtes.
  2. Pievieno apelsīna sulu, cukuru, etiķi, zivju mērci un sojas mērci, samaisa. Ļauj maisījumam uzvārīties, tad samazina uguni un gatavo, maisot, līdz tas sabiezē (10 – 15 minūtes).
  3. Tikmēr sagatavo gaļu: bļodā sajauc kopā olas baltumu, cieti un sāli. Šajā maisījumā izmērcē steiku.
  4. Lielā pannā vai wok pannā uz lielas uguns uzsilda eļļu. Pievieno gaļu un cep, līdz tā kļūst kraukšķīga un zeltaina.
  5. Pannā pievieno sīpollokus, čili piparu. Samaisa un apcep 3 minūtes. Visu noņem no pannas.
  6. Pannā lej mērci, ļauj tai uzvārīties. Pievieno atpakaļ gaļu un dārzeņus, samaisa, lai viss noklātos ar mērci.

Labigarso.lv

Labigarso.lv ir neatkarīgs Latvijas recepšu autors un iedvesmotājs - Mēs paši izmēģinam receptes pirms publicējam mūsu portālā. Lieliska garša un ērta pagatavošana - Šeit Tu vienmēr atradīsi recepti savai gaumei.

Iepriekšējais
Chilli Con Carne
Nākošais
Cūkgaļas karbonāde ar sieru un bekonu
Iepriekšējais
Chilli Con Carne
Nākošais
Cūkgaļas karbonāde ar sieru un bekonu

Pievieno savu komentāru