Recepte
Sastāvdaļas :
- 12 olas
- 4 bekona šķēles
- 2 ēdamkarotes smalki sarīvēta čedaras siera
- 1 ēdamkarote sinepju
- 100 g majonēzes
Sagatavošanas laiks : 30 min Gatavošanas laiks : 10 min Gatavs : 40 min
Gatavošana :
- Olas liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni. Silda katlu, līdz ūdens sāk vārīties un tad uzreiz katlu ņem nost no uguns. Katlam liek vāku vai dvieli, ļauj olām stāvēt karstā ūdenī 10-12 minūtes. Olas izņem no karstā ūdens un atdzesē. Lai tas notiktu ātrāk, tās var skalot ar aukstu ūdeni.
- Tikmēr bekonu liek uz pannas. To cep uz vidējas uguns līdz tas kļūst vienmērīgi brūns. Sadala mazos gabaliņos.
- Cieti vārītās olas nomizo un pārgriež uz pusēm. Izņem dzeltenumus un liek mazā bļodiņā.
- Bļodiņā samaisa olu dzeltenumus, majonēzi, sinepes, bekonu un sieru. Samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
- Izveidoto masu liek olu baltumos, olas liek ledusskapī atdzesēties.
Uzturvērtība vienā porcijā :
187 kalorijas, 17 g tauku, 0,8 g ogļhidrātu, 7,9 g proteīna, 1 g cukurs, 197 mg holesterīns, 223 mg nātrijs.