Recepte
Konservēts tuncis nudien nav garlaicīgs produkts un var pārvērsties izcilos un garšīgos salātos. Šie tunča salāti var būt kā piedeva pie salātu lapām vai kā pildījums sendvičos.
Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes majonēzes
2 ēdamkarotes grieķu jogurta
1/2 citrona sula
350 g konservēta tunča olīveļļā
1/2 sarkanā sīpola, smalki sagriezts
2 marinēti gurķi, smalki sagriezti
šķipsna sāls
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Salāti, pasniegšanai
Maize, pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Lielā bļodā sajauc kopā majonēzi, jogurtu un citronu sulu.
2. Notecina tunci, tad pievieno majonēzes maisījumam. Izmantojiet dakšiņu, lai tunci saplūkātu.
3. Pievieno sarkano sīpolu un marinētos gurķus un apmaisa, visu sajaucot kopā. Pievieno sāli un piparus.
4. Pasniedz uz svaigām salātlapām un maizi kā salātus vai, piemēram, sendviču.