0 0
„Pārziemojam” ēdot

Kopīgojiet to savā sociālajā tīklā:

Vai arī jūs varat vienkārši nokopēt un kopīgot šo URL

„Pārziemojam” ēdot

  • Sarežģītība: Vidēja

Recepte

Dalies

Imunitātes uzlabošanas pamatā nav tikai C vitamīna uzņemšana – ir tik daudz veidu, kā uzņemt veselībai nepieciešamās uzturvielas gada aukstāko mēnešu pavadīšanai.

Šis ēšanas plāns ticis izveidots, lai nodrošinātu to, ka tiek uzņemtas visas uzturvielas, kas palīdz uzlabot imūnsistēmu. Tajā iekļauti visi nozīmīgākie imunitātes uzlabotāji – vitamīni, minerāli un, piemēram, fenoli (atrodami vīnogās).

ĒD KATRU DIENU:
Augļi – āboli, vīnogas, apelsīni, tomāti un ogas;
Dārzeņi – ķiploki, lapu salāti (izvēlies dažādu veidu salātus, lai uzņemtu plašāku uzturvielu spektru un daudzveidotu maltīti), sarkanā vai zaļā paprika, spināti un krese;
Cits – olīveļļa, pilngraudu izstrādājumi (piemēram, pilngraudu maize).

ĒD 2-3 REIZES NEDĒĻĀ:
Augļi – avokado, banāni, mellenes, kivi;
Dārzeņi – diedzētas pupiņas, brokoļi, burkāni, sīpoli, pētersīļi, kartupeļi;
Cits – vistas gaļa, olas, zivis, linsēklu eļļa, linsēklas, piens (organiskas izcelsmes piens satur daudz vairāk E vitamīna, Omega-3 taukskābju un antioksidantu), auzu pārslas, rozīnes, sarkanvīns, rīsi, soja, tēja, jogurts (tajā saturošās baktērijas palīdzēs kuņģa veselībai).

ĒD REIZI NEDĒĻĀ:
Augļi – greipfrūts, citrons, laims (izmēģini sarīvēt citrona vai laima miziņu, ko pievienot salātiem);
Dārzeņi – kāposti, puķkāposti, selerija, čili pipari, puravi, okra, zirņi, šitake sēnes, kukurūza, saldie kartupeļi;
Cits – mandeles, Brazīlijas rieksti, šokolāde, zaļā tēja, lēcas, kvinoja (tai ir vislielākā uzturvērtība).

ĒD VISMAZ REIZI MĒNESĪ:
Augļi – aprikozes, melone, papaija, bumbieri, ananāsi;
Dārzeņi – baklažāns, bietes, ķirbis;
Cits – vistu aknas, turku zirņi.

ĒD SEZONĀLI:
Rozīnes – lieliska uzkoda. Izvēlies organiskas rozīnes, lai izvairītos no konservantiem.
Saldie kartupeļi – izmēģini tos cept krāsnī.
Žāvētas aprikozes – barojoša uzkoda.
Apelsīni – sagriez gabaliņos savai launaga uzkodai.
Sezama sēklas – pievieno tās salātiem vai dažādiem gaļas un dārzeņu ēdieniem.

Labigarso.lv

Labigarso.lv ir neatkarīgs Latvijas recepšu autors un iedvesmotājs - Mēs paši izmēģinam receptes pirms publicējam mūsu portālā. Lieliska garša un ērta pagatavošana - Šeit Tu vienmēr atradīsi recepti savai gaumei.

Iepriekšējais
Ķirbju zupa – Krēmīga un sildoša zupa rudens vakariem
Nākošais
Vistas fileja ar medu un sezama sēklām
Iepriekšējais
Ķirbju zupa – Krēmīga un sildoša zupa rudens vakariem
Nākošais
Vistas fileja ar medu un sezama sēklām

Pievieno savu komentāru