Recepte
Šo vienkārši pagatavojamo – Pasta ar sparģeļiem un saulē kaltētiem tomātiem pesto mērcē, var pasniegt gan karstu, gan aukstu.
Sastāvdaļas:
- 3 ķiploka daiviņas
- 15 sparģeļi
- 1 ēd.k. olīveļļas
- 225 g penne pastas
Pesto mērcei :
- 4 glāzes svaiga bazilika
- 1/3 glāzes ciedru riekstu
- 2 ķiploka daiviņas
- ½ glāzes olīveļļas
- ½ glāzes parmezāna siera
- 1 tējkarote sāls
- ½ glāze saulē kaltētu tomātu
Pagatavošana :
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 220˚C.
- Lielā katlā uzvāra ūdeni. Tajā liek un vāra pastu, 10 – 12 minūtes.
- Sparģeļus kārto cepamajā traukā, apsmidzina ar olīveļļu, sāli, pipariem. Liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
- Pesto mērcei, izmantojot blenderi, kopā samaļ baziliku, ķiploku un olīveļļu, līdz veidojas pesto konsistence. Pievieno parmezānu, sāli un vēlreiz sablenderē.
- Lielā bļodā liek gatavo pastu, saulē kaltētos tomātus, sparģeļus un pesto. Samaisa kopā, pārber ar parmezānu.