Recepte
Ja parastā burkānu zupa šķiet pārāk salda, izmēģini šo pikanto versiju!
Pagatavošanas laiks : 40 minūtes
4 – 6 porcijas
Sarežģītība : viegli
Nepieciešams :
- 3 galda karotes kokosriekstu eļļas
- 2 vidēja izmēra sīpoli, smalki sakapāti
- 1 galda karote sasmalcināta ingvera
- 2 tējkarotes sasmalcināta ķiploka
- 1 galda karote kurkumas
- ½ tējkarotes koriandra
- 1/8 tējkarotes sarkano piparu
- Sāls
- 800 g burkānu, sagrieztu mazos gabaliņus
- 1 tējkarote sinepju sēklu
- 1 tējkarote ķimeņu
- 1 serrano pipars, smalki sagriezts
- Laims
Pagatavošana :
- Uz vidējas uguns liek katlu un tajā pievieno 2 galda karotes kokosriekstu eļļas. Kad eļļa kļūs karsta, pievieno sīpolus un gatavo maisot aptuveni 5 minūtes. Pievieno ingveru, ķiploku, kurkumu, koriandru un piparus, gatavo vēl pāris minūtes. Pievieno sāli.
- Pievieno burkānus un 8 glāzes ūdens. Palielini uguni un tad, kad sāk burbuļot, uzliek katlam vāku un samazina uguni. Vāra, līdz burkāni kļūst mīksti – aptuveni 15 minūtes. Noņem no plīts un ļauj nedaudz atdzist. Samaļ blenderī un liek atpakaļ katlā.
- Vēlreiz uzsilda zupu virs vidējas uguns, ik pa laikam maisot. Tikmēr pannā liek galda karoti kokosriekstu eļļas, kad tā ir karsta, pievieno sinepju sēklas, ķimenes un serrano piparu. Cep vienu minūti. Visas sastāvdaļas ieber katlā ar zupu, pielej sulu no viena laima un labi samaisa.