0 0
Citronu siera kūka

Kopīgojiet to savā sociālajā tīklā:

Vai arī jūs varat vienkārši nokopēt un kopīgot šo URL

Citronu siera kūka

Virtuve:
  • 1 h 40 min
  • Servē
  • Sarežģītība: Vidēja

Recepte

Dalies

Pagatavo kūku dienu pirms tās pasniegšanas – tad siera kūka garšos vislabāk!

8 porcijas
Pagatavošanas laiks: 1 stunda 50 minūtes
Sarežģītība: vidēji

Nepieciešams:

Cepumu pamatnei:

  • 150 g cepumu
  • 2 galda karotes cukura
  • 1 olas baltums

Kūkai:

  • 1 iebiezinātā piena bundžiņa
  • 2 krēmsiera paciņas (Filadelfija vai Maskarpone)
  • 2 olas
  • 2 galda karotes kukurūzas cietes
  • 1 tējkarote vaniļas
  • Miziņa no 2 citroniem
  • Sula no 1 citrona

Pagatavošana:

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180° temperatūrai.
  2. Pamatnei: virtuves kombainā sasmalcina cepumus. Tiem pievieno cukuru un samaisa. Tad pievieno olas baltumu un labi samaisa līdz viendabīgai masai. Masu izkārto ietaukotā kūkas formā un liek cepeškrāsnī uz 8 – 10 minūtēm.
  3. Samazina temperatūru līdz 170°.
  4. Sablenderē kopā iebiezināto pienu un krēmsieru. Pievieno kukurūzas cieti, olas, vaniļu, citrona miziņu un citrona sulu, un vēlreiz sablenderē līdz viendabīgai masai.
  5. Ļauj kūkas pamatnei atdzist līdz istabas temperatūrai un tad tai pārlej pāri kūkas maisījumu.
  6. Liek cepeškrāsnī uz 40 – 45 minūtēm, līdz kūkas maliņas ir nedaudz apbrūnējušas.
  7. Izslēdz cepeškrāsni, atver tās durvis un ļauj kūkai atdzist 30 – 40 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist pilnībā. Ievieto kūku ledusskapī uz nakti vai vismaz 3 stundām.

Labigarso.lv

Labigarso.lv ir neatkarīgs Latvijas recepšu autors un iedvesmotājs - Mēs paši izmēģinam receptes pirms publicējam mūsu portālā. Lieliska garša un ērta pagatavošana - Šeit Tu vienmēr atradīsi recepti savai gaumei.

Iepriekšējais
Karamelizēti krāsnī cepti vistu stilbiņi
Nākošais
Klasiskie Cēzara salāti
Iepriekšējais
Karamelizēti krāsnī cepti vistu stilbiņi
Nākošais
Klasiskie Cēzara salāti

Pievieno savu komentāru