0 0
Glazēti virtuļi

Kopīgojiet to savā sociālajā tīklā:

Vai arī jūs varat vienkārši nokopēt un kopīgot šo URL

Glazēti virtuļi

  • 2 h 15 min
  • Servē
  • Sarežģītība: Vidēja

Recepte

Dalies

Nepieciešams:

  • 250 ml pilnpiena
  • 60 g cukura
  • 1 iepakojums sausā rauga
  • 125 miltu
  • ½ ēdamkarote sāls
  • 6 ēdamkarotes izkausēta sviesta
  • 2 lielas olas
  • ½ ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • Augu eļļa
  • Glazūrai:
  • 60 g pilnpiena
  • 500 g pūdercukura
  • ½ ēdamkarote vaniļas ekstrakta

Pagatavošana:

  1. Lielu bļodu ieziediet ar eļļu. Mazā bļodiņā ielejiet pienu. 40 sekundes sildiet mikroviļņu krāsnī. Pievienojiet tējkaroti cukura un izmaisiet. Pievienojiet raugu un atstājiet uz 8 min nostāvēties.
  2. Vidējā bļodā, sajauciet kopā miltus un sāli. Lielā bļodā, sajauciet kopā atlikušo cukuru, sviestu, olas un vaniļu, apmaisiet ar koka karoti. Iemaisiet iekšā raugu, pievienojiet sausās sastāvdaļas. Kārtīgi izrullējiet mīklu.
  3. Ielieciet mīklu ieeļļotajā bļodā un nosedziet ar tīru dvieli. Ļaujiet mīklai uzrūgt apmēram stundu.
  4. Izgrieziet no mīklas virtuļus. Apsedziet ar tīru dvieli un ļaujiet mīklai vēl uzrūgt apmēram 40 min.
  5. Glazūrai: lielā bļodā, kopā sajauciet pienu, pūdercukuru, vaniļu. Nolieciet malā.
  6. Lielu katlu piepildiet ar eļļu, uzsildiet līdz 350 grādiem. Metiet iekšā virtuļus, gatavojiet, līdz tie zeltaini.
  7. Nolieciet gatavos virtuļus uz papīra dvieļiem, lai notek liekā eļļa. Iemērciet glazūrā un ļaujiet atdzist.

Labigarso.lv

Labigarso.lv ir neatkarīgs Latvijas recepšu autors un iedvesmotājs - Mēs paši izmēģinam receptes pirms publicējam mūsu portālā. Lieliska garša un ērta pagatavošana - Šeit Tu vienmēr atradīsi recepti savai gaumei.

Franču sīpolu zupa
Iepriekšējais
Franču sīpolu zupa
grieķu pasta ar vistu
Nākošais
Grieķu pasta ar vistu
Franču sīpolu zupa
Iepriekšējais
Franču sīpolu zupa
grieķu pasta ar vistu
Nākošais
Grieķu pasta ar vistu

Pievieno savu komentāru