Recepte
Glazēti virtuļi
Sastāvdaļas:
- 250 ml pilnpiena
- 60 g cukura
- 1 iepakojums sausā rauga
- 125 g miltu
- ½ ēdamkarote sāls
- 6 ēdamkarotes izkausēta sviesta
- 2 lielas olas
- ½ ēdamkarote vaniļas ekstrakta
- Augu eļļa
- Glazūrai:
- 60 g pilnpiena
- 500 g pūdercukura
- ½ ēdamkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana:
- Lielu bļodu ieziediet ar eļļu. Mazā bļodiņā ielejiet pienu. 40 sekundes sildiet mikroviļņu krāsnī. Pievienojiet tējkaroti cukura un izmaisiet. Pievienojiet raugu un atstājiet uz 8 min nostāvēties.
- Vidējā bļodā, sajauciet kopā miltus un sāli. Lielā bļodā, sajauciet kopā atlikušo cukuru, sviestu, olas un vaniļu, apmaisiet ar koka karoti. Iemaisiet iekšā raugu, pievienojiet sausās sastāvdaļas. Kārtīgi izrullējiet mīklu.
- Ielieciet mīklu ieeļļotajā bļodā un nosedziet ar tīru dvieli. Ļaujiet mīklai uzrūgt apmēram stundu.
- Izgrieziet no mīklas virtuļus. Apsedziet ar tīru dvieli un ļaujiet mīklai vēl uzrūgt apmēram 40 min.
- Glazūrai: lielā bļodā, kopā sajauciet pienu, pūdercukuru, vaniļu. Nolieciet malā.
- Lielu katlu piepildiet ar eļļu, uzsildiet līdz 350 grādiem. Metiet iekšā virtuļus, gatavojiet, līdz tie zeltaini.
- Nolieciet gatavos virtuļus uz papīra dvieļiem, lai notek liekā eļļa. Iemērciet glazūrā un ļaujiet atdzist. Glazēti virtuļi gatavi!