0 0
Karamelizēti āboli

Kopīgojiet to savā sociālajā tīklā:

Vai arī jūs varat vienkārši nokopēt un kopīgot šo URL

Karamelizēti āboli

Virtuve:
  • 40 min
  • Servē
  • Sarežģītība: Zema

Recepte

Dalies

Klasisks kārums, kura pagatavošana sniedz tik pat lielu prieku, kā tā notiesāšana!

8 – 10 porcijas
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Sarežģītība: viegli

Nepieciešams:

  • 230 gr sviesta
  • 450 gr brūnā cukura
  • 230 ml kukurūzas sīrupa
  • 400 g kondensētā piena
  • 2 tējkarotes vaniļas
  • 8 – 10 vidēja izmēra āboli
  • 8 – 10 kociņi
  • Rieksti, šokolāde, brokastu pārslas utml. (pēc izvēles)

Pagatavošana:

  • Katrā ābolā iespraud pa vienam kociņam.
  • Katliņā sajauc kopā sviestu, cukuru, sīrupu un kondensēto pienu. Vāra uz vidēji lielas uguns, regulāri apmaisot apmēram 30 – 40 minūtes. Noņem no uguns un pievieno vaniļu.
  • Katru ābolu iemērc karstajā karamelē tā, lai tas būtu pilnībā noklāts. Kamēr karamele vēl ir silta, ābolu var apbērt ar riekstiem, sasmalcinātām brokastu pārslām vai pārliet ar šokolādi (tas jādara ātri, jo karamele ātri atdziest).
  • Ņem cepampapīru, ieziež to ar sviestu un izvieto ābolus, lai tie atdziest.

Labigarso.lv

Labigarso.lv ir neatkarīgs Latvijas recepšu autors un iedvesmotājs - Mēs paši izmēģinam receptes pirms publicējam mūsu portālā. Lieliska garša un ērta pagatavošana - Šeit Tu vienmēr atradīsi recepti savai gaumei.

Iepriekšējais
Vistas fileja ar medu un sezama sēklām
Nākošais
Makaronu salāti itāļu gaumē
Iepriekšējais
Vistas fileja ar medu un sezama sēklām
Nākošais
Makaronu salāti itāļu gaumē

Pievieno savu komentāru