Recepte
Pievieno itāļu virtuves izsmalcinātās garšas savai ikdienai!
8 porcijas
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Sarežģītība: viegli
Nepieciešams:
- 500 g makaronu
- 4 bekona šķēles
- 2 sarkanās paprikas
- 100 g saulē kaltētu tomātu
- 1 galda karote olīveļļas
- 250 g Mocarellas siers
- ½ glāzes grauzdētu ciedru riekstu
- 2 galda karotes sakapāta svaiga oregano
- ¼ glāzes sakapātu svaigu maurloku
- 250 g ķirštomātu
Mērcei:
80 ml olīveļļas
40 ml baltā etiķa
1 tējkarote cukura
20 ml balzamiko etiķa
1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
2 tējkarotes sinepju
Pagatavošana:
- Katlā uzvāra ūdeni un pagatavo makaronus pēc norādījumiem uz to iepakojuma.
- Izvārītos makaronus notecina sietā, pārlej ar aukstu ūdeni un vēlreiz labi notecina.
- Sagriež bekonu, papriku un saulē kaltētos tomātus plānās šķēlītēs.
- Pannā uzkarsē galda karoti olīveļļas un pievieno sagriezto maisījumu. Cep līdz paprika kļuvusi mīksta. Noņem no pannas un ļauj atdzist.
- Sagriež ķirštomātus uz pusi, Mocarellas sieru sagriež mazos kubiciņos.
- Trauciņā sajauc visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas.
- Salātu pasniegšanas traukā liek makaronus, cepto maisījumu, sagriezto sieru, tomātus, riekstus un zaļumus, visu labi apmaisa. Pielej klāt mērci un vēlreiz apmaisa.