Recepte
Tradicionālā Āzijas virtuves zupa – vienkārši un ātri
6 porcijas
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Sarežģītība: viegli
Sastāvdaļas:
-
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
- 6 g sasmalcināta svaiga ingvera
- 100 g maltas cūkgaļas
- 150 g diedzētu pupiņu
- 130 g sakapātu kāpostu
- 100 g sagrieztu burkānu
- 1100 ml vistas buljona
- ½ tējkarotes cukura
- 10 ml sojas mērces
- 70 g miso pastas
- 400 g nūdeļu
- 3 ml sezama eļļas
Pagatavošana:
- Uzsilda olīveļļu zupas katlā vai wok pannā, apcep ingveru, ķiploku un cūkgaļu uz vidējas uguns, līdz gaļa zaudē rozā toni.
- Pievieno burkānus, pupiņas un kāpostus; maisot sautē dažas minūtes.
- Pievieno buljonu, cukuru un sojas mērci; apmaisa un gaida, līdz sāk burbuļot.
- Samazina uguni un pievieno miso pastu.
- Pievieno sezama eļļu, visu apmaisa un noņem katlu/pannu no plīts.
- Tikmēr uzvāra nūdeles, sekojot norādījumiem uz to iepakojuma.
- Gatavās nūdeles pievieno zupai un pasniedz.