Recepte
Panna Cotta
Panna Cotta ir tradicionālais itāļu deserts, ko pasniegt kopā ar augļiem vai ogām.
Pagatavošanas laiks : 10 minūtes
Sarežģītība : viegli
Sastāvdaļas :
- ½ glāzes piena
- 1 želatīna paciņa
- 2 glāzes saldā krējuma
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 6 galda karotes baltā cukura
Pagatavošana :
- Mazā katliņā lej pienu un ieber želatīnu un noliek malā uz 5 minūtēm.
- Liek katliņu uz mazas uguns un maisa, līdz želatīns ir pilnībā izšķīdis.
- Pievieno saldo krējumu.
- Pievieno pusi no vaniļas ekstrakta un cukura.
- Vēlreiz samaisa, turot virs mazas uguns, līdz cukurs ir izšķīdis.
- Pagaršo un pievieno vēl vaniļu, ja nepieciešams.
- Ar sviestu apsmērē mazus trauciņus, kurus pildīt ar gatavo produktu.
- Ielej tajos krēma maisījumu un atstāj, kamēr atdziest.
- Liek ledusskapī uz 4 stundām.