0 0
Rīsi ar sēnēm

Kopīgojiet to savā sociālajā tīklā:

Vai arī jūs varat vienkārši nokopēt un kopīgot šo URL

Rīsi ar sēnēm

Virtuve:
  • 50 min
  • Sarežģītība: Vidēja

Recepte

Dalies

Sastāvdaļas :

  • 500 g sagrieztu sēņu (šampinjonu)
  • vistas buljons
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 šalotes sīpoli
  • rīsi
  • baltvīns
  • sāls, pipari
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 5 ēdamkarotes zirņu
  • 35 g parmezāna siers
  • sīpolloki

Sagatavošanas laiks : 20 min      Gatavošanas laiks : 30 min     Gatavs : 50 min

Gatavošana :

  1. Katlā uz mazas uguns silda vistas buljonu.
  2. Katlā silta 2 ēdamkarotes olīveļļas, pievieno sēnes. Gatavo līdz tās kļūst mīkstas, apmēram 3 minūtes. Tad, sēnes un to šķidrumu liek atsevišķā traukā.
  3. Katlā lej 1 ēdamkaroti eļļas, pievieno sagrieztās šalotes. Silda apmēram 2 min.
  4. Pievieno rīsus, pārlejot ar eļļu, silda 2 minūtes. Kad rīsi gūst zeltainu krāsu, tiem uzlej nedaudz baltvīna, maisa, līdz tas ir iesūcies rīsos. Tad rīsiem pakāpeniski pievieno vistas buljonu, maisot tā, lai rīsi to uzsūktu. (15-20 min)
  5. Masu noņem no uguns, pievieno sēnes, sviestu, sieru un zirņus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

 

Uzturvērtība vienā porcijā :

431 kalorijas, 16,6 g tauku, 56,6 g ogļhidrātu, 11,3 g proteīna, 4 g cukurs, 29 mg holesterīns, 1131 mg nātrijs.

Labigarso.lv

Labigarso.lv ir neatkarīgs Latvijas recepšu autors un iedvesmotājs - Mēs paši izmēģinam receptes pirms publicējam mūsu portālā. Lieliska garša un ērta pagatavošana - Šeit Tu vienmēr atradīsi recepti savai gaumei.

Iepriekšējais
Ceptas garneles ar ķiplokiem un garšvielām
Nākošais
Brokoļu un siera zupa
Iepriekšējais
Ceptas garneles ar ķiplokiem un garšvielām
Nākošais
Brokoļu un siera zupa

Pievieno savu komentāru