Recepte
Falafels
Falafels ir austrumu virtuves ēdiens, kura pamatā ir turku zirņi. Bet falafela variācijas nekad nevar būt par daudz – jo , tik tiešām – nedaudz pamainot pievienotās garšvielas katru reizi var pagatavot savādākus falafelus.
Sastāvdaļas:
450 g turku ziŗnu, nakti izmērcēti ūdenī (ja nav konservētie)
1 sīpols, nomizots
2 ķiploka daiviņas, nomizotas
1/2 zaļā čili
sakapāti pētersīļi pēc garšas
1 ēd.k. kumīna sēklu
2 tējk. malta koriandra
1 tējk. sāls
1/2 tējk. sodas vai cepamā pulvera
saulespuķu vai kukurūzas eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Virtuves kombainā liek visas falafela sastāvdaļas (izņemot sodu) un samaļ, līdz iegūst vienmērīgu konsistenci.
2. Maisījumu atdzesē ledusskapī 15 minūtes. Pēc tam izņem un pievieno sodu.
3. No sagatavotās masas ar rokām izveido bumbiņas. Dziļā pannā sakarsē eļļu un cep falafelus. Kad visi falafeli ir gatavi, nosusiniet tos uz virtuves dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
4. Falafels garšo lieliski ar dažādām piedevām – jogurtu, tahini mērci vai citām piedevām pēc izvēles.