0 0
Tradicionālā lazanja

Kopīgojiet to savā sociālajā tīklā:

Vai arī jūs varat vienkārši nokopēt un kopīgot šo URL

Tradicionālā lazanja

Virtuve:
  • 2 h 30 min
  • Servē
  • Sarežģītība: Vidēja

Recepte

Dalies

Atvēli laiku šajās brīvdienās, lai pagatavotu šo itāļu virtuves klasiku. Garšos visiem!

12 porcijas
Pagatavošanas laiks: 2 stundas 30 minūtes
Sarežģītība: vidēji

Nepieciešams:

  • 650g maltas liellopu gaļas
  • 250g itāļu desiņu
  • 1 liels sīpols, sasmalcināts
  • 2 – 3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 1 galda karote kaltētu pētersīļu
  • 1 galda karote kaltēta oregano
  • 1 galda karote kaltēta bazilika
  • 2 bundžiņas tomātu savā sulā
  • 150g tomātu pastas
  • 650g mājas siera vai rikotas siera
  • ½ glāzes sarīvēta parmezāna siera
  • 500g mocarellas siera
  • 2 olas, sakultas
  • 2 galda karotes svaigu pētersīļu
  • 12 – 15 lazanjas makaronu plāksnes

Pagatavošana:

  1. Apcep malto gaļu, desiņas, sīpolus un ķiplokus.
  2. Pievieno sāli, piparus, kaltētos pētersīļus, baziliku, sagrieztus tomātus un to sulu, un tomātu pastu. Visu labi samaisa.
  3. Pannai uzliek vāku un sautē 1 stundu.
  4. Pagatavo lazanjas makaronus, sekojot norādījumiem uz to iepakojuma.
  5. Ietauko cepamo trauku.
  6. Bļodā samaisa mājas vai rikotas sieru, olas, svaigus pētersīļus, parmezāna sieru un pusi no mocarellas siera.
  7. Cepamajā traukā liek lazanjas plāksnes, gaļas mērci un siera maisījumu; atkārto visas kārtas.
  8. Pa virsu liek vēl vienu lazanjas makaronu kārtu, pārkaisa ar atlikušo mocarellas sieru.
  9. Liek cepeškrāsnī uz 40 – 60 minūtēm 190° temperatūrā.
  10. Atstāj lazanju atvērtā cepeškrāsnī vēl 15 – 20 minūtes, pirms to sagriezt un pasniegt.

Labigarso.lv

Labigarso.lv ir neatkarīgs Latvijas recepšu autors un iedvesmotājs - Mēs paši izmēģinam receptes pirms publicējam mūsu portālā. Lieliska garša un ērta pagatavošana - Šeit Tu vienmēr atradīsi recepti savai gaumei.

Iepriekšējais
Alkoholiskā karstā šokolāde
Nākošais
Beļģu vafeles
Iepriekšējais
Alkoholiskā karstā šokolāde
Nākošais
Beļģu vafeles

Pievieno savu komentāru