Recepte
Picas mīklas recepte
Pica ir lielisks ēdiens, ko mīl visi. Bet visa pamatā ir picas mīklas recepte. Ja būsiet iemācījies to – piedevas un viss pārējais ir tikai iztēles jautājums un varēsiet pagatavot jebkuru savu mīļāko picu, siera, salami vai veģetāro!
Sastāvdaļas:
1 kg kviešu miltu vai labāk ’00’ tipa miltu
1 tējk. smalkā jūras sāls
2 x 7 g sausā rauga paciņu
1 ēd.k. pūdercukura ( brūnais, zelta)
4 ēd.k. extra virgin olīveļļas
Picas mīklas recepte -pagatavošana:
- Miltus un sāli izsijā uz tīras darba virsmas un vidū izveido iedobi.
- Krūzē iejauc raugu, cukuru un eļļu ar 650 ml remdena ūdens un atstāj uz dažām minūtēm, pēc tam ielej iedobē.
- Ar dakšiņu pakāpeniski iemaisa miltus no sāniem šķidrumā. Turpina iejaukt, ievelkot arvien lielāku miltu daudzumus, un, kad viss sāk apvienoties, sāk visu sajaukt ar tīrām, miltainām rokām. Mīca, līdz iegūst gludu, elastīgu mīklu.
- No mīklas izveido bumbu, kuru ieliek bļodā, kas izaisīta ar miltiem. Pārklāj trauku ar mitru drānu un novieto siltā telpā apmēram 1 stundu, līdz mīkla ir dubultojusies apjomā.
- Liek mīklu uz ar miltiem izkaisītas virsmas un ar rokām nedaudz izmīca, lai izspiestu gaisu. Mīklu var izmantot uzreiz vai arī uzglabāt ietītu pārtikas plēvē ledusskapī (vai saldētavā), līdz tā nepieciešama.
- Ja izmanto uzreiz, sadala mīklu uz tik daudzām bumbiņām, cik picas vēlas pagatavot – ar šo mīklas daudzumu pietiek, lai pagatavotu apmēram 6-8 vidējas picas.