Recepte
Pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem pētersīļiem
Pagatavošanas laiks : 55 minūtes
4 porcijas
Sarežģītība : viegli
Nepieciešams :
- 1 sīpols, smalki sakapāts
- 500 g liellopa gaļas
- 250 g šampinjonu
- 3 galda karotes eļļas
- 6 galda karotes sviesta
- 1 galda karote miltu
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 tējkarote Dižonas sinepju
- 1 tējkarote citrona sulas
- ¼ tējkarotes citrona miziņas
- ½ glāzes liellopa buljona
- Sāls un pipari
- Sakapāti pētersīļi
Pagatavošana :
- Liellopa gaļu sagriež smalkās strēmelēs. Pievieno sāli, piparus un vienu galda karoti eļļas, visu apmaisa.
- Lielā pannā virs vidējas uguns izkausē 3 galda karotes sviesta un vienu galda karoti eļļas. Samazina uguni un pannā liek gaļas strēmeles. Gaļu apcep ātri, līdz tā apbrūnē no abām pusēm. Kad tas izdarīts, gaļu ņem nost no pannas un liek atsevišķā traukā.
- Pannā liek atlikušo sviestu un eļļu, un tajā apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno sēnes un gatavo dažas minūtes.
- Pievieno miltus un visu samaisa, tad lej buljonu un ļauj visam vārīties, līdz mērce kļuvusi bieza. Pievieno citrona miziņu, sulu un sinepes, kā arī sāli un piparus pēc garšas.
- Liek gaļu atpakaļ mērcē, pievieno ½ glāzes skābā krējuma un visu samaisa.