Recepte
Vienkārši pagatavojams vistas ēdiens, ko gatavo baltvīna mērcē ar pupiņām un bekonu. Pievieno vēl citus dārzeņus pēc savas gaumes!
Pagatavošanas laiks : 20 minūtes
2 porcijas
Sarežģītība : viegli
Nepieciešams :
- 4 bekona šķēles
- 400 g vistas filejas, sagriezta plānās šķēlēs
- Sāls
- Pipari
- Sīpols, sakapāts
- 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
- ¾ glāzes vistas buljona
- ½ glāzes baltvīna
- 1 tējkarote sasmalcināta timiāna
- 220 g zaļo pupiņu
Pagatavošana :
- Uzliek lielu pannu uz vidējas uguns. Liek bekonu un apcep, kamēr tas kļuvis brūns un kraukšķīgs. Noņem bekona šķēles no pannas, novieto uz papīra dvieļa.
- Abas filejas puses iesmērē ar sāli un pipariem un liek uz pannas. Katru pusi apcep aptuveni 4 minūtes. Noņem no pannas un liek šķīvī.
- Pannā liek sīpolu un apcep vienu minūti. Pievieno ķiploku un cep vēl 30 sekundes. Pievieno buljonu, vīnu un timiānu, apmaisa. Pievieno pupiņas, nedaudz palielina uguni un gatavo aptuveni 8 minūtes.
- Gatavās pupiņas pārliek pāri vistai un pa virsu liek bekonu.